Plans de benestar a les empreses

Els únics límits són els que poses a la teva ment

Els plans estratègics de benestar empresarial s’orienten a posar en ordre totes aquelles accions i activitats que es duran a terme a l’hora d’implementar una idea o proposta.

Quan el repte es focalitza en el benestar empresarial i la felicitat dels treballadors, aquest pla estratègic ha de ser prou flexible i adaptatiu per donar cabuda a totes les necessitats empresarials i personals. Per tant, no estem davant d’un model unidireccional i rígid, sinó permissiu amb la situació actual.

Plans de benestar laboral a les empreses

Els serveis que utilitzem al nostre model de Benestar i Felicitat consten de 5 àrees estratègiques:

  • 1 Medición y diagnóstico a partir de diferentes herramientas de RRHH
  • 2 Desarrollo de personas, mentalidades y talento
  • 3 Incorporación y fidelización de profesionales
  • 4 Consultoría Estratégica Organizacional
  • 5 Conocimiento técnico de RRHH

Pla de benestar empresarial

Cada empresa té la seva estratègia, la seva cultura i uns reptes a superar, per la qual cosa un dels punts de la nostra metodologia és mesurar i analitzar per:

  • Identificar què pot passar a l’empresa quan sorgeixen conflictes.
  • Detectar necessitats entre el personal que poden afectar el clima laboral.
  • Descriure la situació actual de lempresa en relació amb la gestió de persones i els reptes a superar.
  • Detectar el potencial de les persones, les seves capacitats de desenvolupament professional i limpacte en el benestar organitzacional.

Amb els resultats obtinguts des de la nostra consultoria de recursos humans, plantegem accions que es consensuen amb l’empresa. Volem aportar valor a l’empresa i que sigui un pla totalment adaptat a les vostres necessitats i circumstàncies.

Acompanyem en la implementació d’aquestes mesures més o menys segons cada cas. Les empreses que disposen d’una persona o equip per gestionar els recursos humans solen necessitar un menor acompanyament davant d’una PIME que el/la gerent sigui la persona que gestiona els empleats.

En tots dos casos, la implicació de la Direcció és clau per poder orientar cap a una transformació cultural i implantar un pla de benestar empresarial. Avui dia, aquesta figura es pot representar en un Chief Happiness Officer. Vols saber més sobre aquesta professió? Aquí t’ho mostrem.

La metodologia del PLA ESTRATÈGIC DEL BENESTAR EMPRESARIAL de CREANTUM consta de 9 punts:

Si vols saber amb més detall en què es basa aquest model i com implementar-lo a la teva empresa, et convidem a realitzar la nostra formació introductòria gratuïta a:

Chief happiness Officer o
Responsable de la Felicitat i Benestar empresarial