Transformació cultural a l’ empresa

Inspirant equips i organitzacions

El canvi o la transformació cultural és un dels grans reptes de les organitzacions a l’empresa.

El canvi o la transformació cultural empresarial és un dels grans reptes de les empreses o organitzacions al segle XXI. Des de la nostra Consultoria de benestar organitzacional hi posem focus i volem ajudar-te a transformar la cultura organitzacional de la teva empresa.

Què és la transformació cultural a l’empresa?

El canvi cultural és el procés en què els valors individuals i empresarials s’alineen permetent una sinergia millor entre els objectius estratègics i el benestar de les persones.

Els valors individuals i socials de les persones estan en continua evolució. El repte de les organitzacions és com conjugar els reptes i els objectius empresarials (mercat, transformació digital, sostenibilitat, etc.) amb els valors de les persones que formen part de l’organització.

Un procés de transformació cultural parteix de conèixer els valors de les persones, de la definició de la cultura desitjada i dels objectius estratègics per definir una ruta cap al canvi.

 • Canvis en la direcció i/o relleus generacionals
 • Nous reptes empresarials
 • Redefinició de la visió i la missió de l’empresa
 • Fusió d’empreses i adquisicions empresarials
 • Implementació de canvis tecnològics

En definitiva, qualsevol ocasió en què tota l’energia de l’organització i els col·laboradors hagi d’estar orientada cap a la mateixa direcció.

Quina és la cultura empresarial desitjada?

És aquella que està alineada amb els valors i els objectius de la direcció de l’empresa. Les transformacions culturals passen per un procés estratègic Top-Down, posant el focus en els càrrecs intermedis que són els que actuen de palanca per portar aquesta estratègia a tota l’organització.

Quines solucions oferim per a la transformació cultural empresarial?

 • Diagnòstic de cultura i mapeig dels valors presents a l’organització.
 • Conscienciació dels diferents grups d’interès sobre els valors de l’organització, allò que ens aporten i l’àrea de desenvolupament.
 • Aclarir les grans línies estratègiques corporatives i per unitats de negoci per crear el mapa estratègic de l’organització.
 • Acompanyament als líders per crear una organització impulsada per valors, promoció del lideratge basat en valors.
 • Disseny i implementació un pla d’acció per assolir la cultura desitjada, així com definir els indicadors per avaluar l’impacte de les iniciatives i els projectes. Activitats d’equip per a l’alineament i la sensibilització dels valors, i orientació al canvi.

Quin model utilitzem per fer-ho?

Disposem de la Certificació Internacional a Model de Cultura Barrett.

El model de set nivells de Barrett és l’avenç de Richard Barrett. Inspirat per la jerarquia de necessitats d’Abraham Maslow i provat durant més de dues dècades d’experiència al món real amb milers d’organitzacions, el model identifica les set àrees que comprenen les motivacions humanes. Aquests van des de la supervivència bàsica en un extrem, fins al servei i la preocupació per les generacions futures a l’altre.

Proporciona un mapa provat i extraordinàriament útil per comprendre els valors dels seus col·laboradors, líders i grups d’interès (stakeholders). Encara millor, ofereix un mitjà per crear més relacions de suport i productives entre ells, i una alineació més profunda del propòsit a tota la seva organització.

El Model treballa a:

 • Consciencia Personal
 • Consciencia Organitzacional
 • Consciència de Lideratge

Informació de: https://coachecuador.com/el-model-barrett-transformacion-cultural/

El model Barrett ™

Si tens dubtes si us plau contacta’ns, estarem encantats d’atendre’t