Eines per a la gestió de RRHH

Mesurar el progrés és l’única manera d’aconseguir un èxit durador

La gestió dels recursos humans requereix tenir informació que permeti identificar les necessitats de les persones i de lorganització. D’aquesta manera, les intervencions que es facin seran totalment adaptades a l’organització i a la seva idiosincràsia.

Des de Creantum considerem que qualsevol actuació en l’àmbit dels RRHH hauria d’anar precedida d’un diagnòstic de la situació de l’empresa o les persones clau (exemple líders, càrrecs intermedis, etc.).

Sovint la pròpia empresa identifica de manera subjectiva que les coses no van bé, què un líder no s’acaba d’adaptar, etc. Però li manquen dades objectives que identifiqui els factors determinants per a una intervenció eficaç i eficient.

L’ús d’eines de diagnòstic per a la gestió de recursos humans ens ofereix la possibilitat de quantificar els èxits de les accions que duem a terme, ja que ens donen les dades del moment inicial (amb intervenció prèvia).

Al món intangible dels RRHH hem d’utilitzar totes les mesures possibles que ens ajudin a sustentar una estratègia basada en les dades recopilades, per mesurar l’impacte de les polítiques aplicades. Per això la importància d’utilitzar de forma fiable, eines per a la gestió de RRHH.

Potser et pot interessar llegir en el nostre blog: Els departaments de RRHH no estan preparats

Eines indispensables per al departament de recursos humans

A nivell d’eines disposem de les centrades a nivell global, com podria ser un estudi de clima o bé eines per avaluar la pròpia persona com el DISC.

L’ús d’una eina o una altra dependrà de l’objectiu perseguit per a l’organització, és a dir, si vol avaluar globalment el nivell de satisfacció del personal i/o identificar aspectes de millora es recomanarà un clima. En canvi, si l’objectiu és desenvolupar un pla de carrera, un desenvolupament competencial podria utilitzar-se un feedback o la eina DISC.

Així doncs, l’ús i altres eines indispensables per al departament de recursos humans estarà relacionat amb l’objectiu d’avaluació i amb les accions previstes a posteriori. Des de la nostra consultoria de recursos humans et mostrem algunes de les eines que utilitzem per fer aquests mesuraments ievaluacions:

Feedback 180-360º

Diagnòstic per a directius i càrrecs intermedis

Estudi del clima

Diagnòstic Organitzacional

Avaluació d’Equips de Vendes

Diagnòstic Comercial

DISC

Evaluació Competencial

Stresscan

Evaluació de l’Estrés

Facet 5

Evaluació competencial + Intl. Emocional

Si tens dubtes si us plau contacta’ns, estarem encantats d’atendre’t